SweTrack - startsida

Introduktion & historik

SweTrack Electronics AB grundades sommaren 2013 med målsättningen att ta fram användarvänliga konsumentprodukter för spårning och stöldskydd av allehanda egendom.

Under en period då båt- och bilstölder blomstade så såg vi ett tomrum i marknaden, där allt fler privatpersoner efterfrågade en möjlighet att på ett enkelt sätt kunna spåra förlorad egendom på ett sätt liknande funktionen "Find my iPhone", som vid den tiden hade funnits i iOS-telefoner i flera år. Vi började därför laborera med en teknik som funnits tillgänglig för konsumenterna under en lång tid, men använts i helt andra tillämpningar än det vi intresserade oss för - denna teknik heter GPS. GPS-navigatorer har funnits i bilar och båtar i många år som ett sätt för föraren att kunna navigera fram till rätt adress, och i våra huvuden så växte en idé fram - tänk om vi kan använda denna teknik för att skapa en produkt där kunden kan hålla koll på diverse egendom, i realtid, via samma smartphone som kunden har med sig i fickan dygnet runt?

Kort därefter lanserade vi vår första GPS-spårare - SweTrack Basic. GPS-spåraren såldes för strax under tusenlappen och var bara något större än en tändsticksask, vilket möjliggjorde placering nästan överallt. Dessutom levererades SweTrack Basic med en livespårningsplattform för datorer och mobila enheter, där kunden enkelt kunde gå in och se positionen i realtid. Kunderna uppskattade produktens enkelhet och vi såg att kunderna använde produkten för ett brett spann av syften: allt från att gömma den i bilen eller båten, till att ha den i barnens ryggsäckar, till att sätta den runt halsbandet på hunden eller katten. Vi började då skapa produkter som är specialbyggda för dessa olika tillämpningar. 2014 lanserade vi SweTrack Animal som var en spårare för placering på ett hundhalsband - den blev på kort tid en marknadens mest efterfrågade spårningsprodukter.

Under 2016 och 2017 ändrades bolagets fokus gradvis mot att erbjuda intelligenta lösningar för fordonsspårning, vilket ytterligare förstärktes med lanseringen av 2018 års stora nyhet - SweTrack Lite. Med SweTrack Lite har vi skapat en produkt som trots sitt låga pris levererar GPS-spårning i toppklass för fordon av alla slag. Förutom att tillverka banbrytande spårningshårdvara, så utvecklar vi även all mjukvara internt vilket gör att vi kan erbjuda helhetslösningar som många konkurrenter inte har kapacitet till.

Vi brinner för att skapa lösningar som gör livet enklare för våra kunder - kontakta oss gärna så berättar vi hur vi kan hjälpa er till en tryggare vardag!

Vad gör SweTrack?

Idag arbetar SweTrack huvudsakligen med produktion av hårdvara och mjukvara inom GPS-spårningssegmentet. Vår vision är att alltid erbjuda en fullständig lösning till våra kunder; för oss är det självklart att om vi tillverkar en hårdvaruprodukt, så ska vi även skräddarsy en mjukvarulösning som fungerar hand i hand med hårdvaran. Vi tar aldrig genvägar i vår produktutveckling, utan skapar kompletta lösningar från början till slut. Ett exempel på detta är vår storsäljande produkt SweTrack Extreme - en portabel GPS-spårare med ofattbart lång batteritid, som enkelt kan placeras på exempelvis en bil och därefter spåras direkt med vår specialbyggda mjukvara. Kunden kan även få olika typer av larm vid exempelvis rörelser utanför ett förbestämt område.

Utöver vår befintliga produktportfölj arbetar vi även med skräddarsydda lösningar av typen custom-to-order - om ert behov mot förmodan inte kan uppfyllas av en av våra befintliga produkter, så tar vi fram en produkt som uppfyller era krav. Vi kan specialdesigna hårdvara efter era önskemål, och även mjukvaran kan anpassas och brandas efter era krav.

Våra hårdvarutjänster

SweTrack har idag flera olika färdiga spårningsprodukter som kan användas för en rad olika tillämpningar. Våra produkter är robusta, lätta att installera och kommer med tydliga instruktioner. Med spårare från SweTrack kan du exempelvis ha kontroll på bolagets fordonspark (tjänstebilar, transportfordon etc...). Du kan även använda våra spårare för att trygga era varuleveranser och säkra att körningarna utförs på planerad tid. Spårarna innehåller avancerade kretskort med flera olika sensorer. Via den medföljande mjukvaran kan du exempelvis få fram information om aktuell hastighet alternativt snitthastighet över en viss tid, samt positionshistorik där du kan se GPS-spårarens rörelse minut för minut. Du kan även sätta begränsningar för hur GPS-spåraren får röra sig, genom något som kallas för GeoFence (geografiskt stängsel) - om GPS-spåraren lämnar ett förutbestämt område så går ett larm iväg till operatören omedelbart.

Våra mjukvarutjänster

Vi utvecklar ett brett spann av mjukvarutjänster relaterat till GPS-spårning. Vår mest använda mjukvaruprodukt är vår livespårningsplattform SweTrack Live. SweTrack Live är standardlösningen för livespårning till alla våra produkter, och används idag av ett stort antal kunder - både privatpersoner och företag. Med SweTrack Live kan användaren på ett mycket enkelt sätt få en överblick över sina GPS-spårare och se deras exakta position i realtid. Användaren kan även begära ut positionshistorik för sina GPS-spårare och se exakt hur de har rört sig under en given tidsperiod. SweTrack Live finns både som mobilapplikation och webbgränssnitt.

Dessutom utvecklar vi all mjukvara till våra kretskort själva. Genom att vi själva utvecklar mjukvaran istället för att köpa in den externt så kan vi erbjuda en lösning där hårdvarans prestanda maximeras tack vare att mjukvaran är skräddarsydd för kretskortet. Detta gör att våra GPS-spårare har överlägsen batteritid, responstid och driftsäkerhet jämfört med övriga lösningar på marknaden.

Dessutom specialbygger vi mjukvara på beställning åt våra kunder. Kontakta oss för mer information!

Framtidsmål och visioner

SweTracks mål är, och har varit sedan starten 2013, att utveckla GPS-tekniken och göra den fantastiska världen av GPS-spårning tillgänglig för alla. Våra produkter, och GPS-tekniken som helhet, har så många potentiella användningsområden och vi vill med våra produkter och mjukvarulösningar skapa produkter som ger en tryggare och enklare vardag för både privatpersoner och företag. Oavsett om du vill veta att tonåringens moped står tryggt på uppfarten om nätterna, eller om du har en fordonspark på hundratals transportbilar som behöver övervakas dygnet runt - så har SweTrack lösningen för just dig!