×

Meny

SweTrack Lite eller SweTrack Engine?

Vad är det för skillnad på Lite och Engine?

• Författare

• Kategori

• Senast uppdaterad

2018-06-07
Tillbaka

Många hör av sig till oss och frågar vad som är skillnaden mellan SweTrack Engine och SweTrack Lite. I denna artikel försöker vi specificera skillnader och likheter mellan de två produkterna.

Produkterna har mycket gemensamt
SweTrack Engine och SweTrack Lite bygger på samma grundläggande princip -- att GPS-spåraren inte drivs av ett inbyggt batteri som laddas upp med USB-kabel, utan att den istället strömförsörjs av fordonets elsystem. Vidare så används samma app, SweTrack Live, för att begära ut GPS-spårarens position och ta emot larm som pushnotiser. Båda modellerna är lika enkla att koppla in i fordonet - bara två kablar krävs! Det finns dock några skillnader i hur produkterna sköts i daglig drift, och nedan beskriver vi de huvudsakliga skillnaderna.

SweTrack Lite har inte stöd för SMS-spårning
SweTrack Engine har stöd för SMS, vilket innebär att du kan ändra diverse inställningar samt begära ut GPS-spårarens position genom att skicka olika typer av sms, s.k. kommandon, till SweTrack Engine-enhetens telefonnummer. Eftersom SweTrack Lite inte använder sig av ett vanligt SIM-kort så har den inte något telefonnummer, och du kan därmed inte skicka några SMS till den.

SweTrack Engine kan ge positionering med tätare intervall
SweTrack Lite är begränsad till att rapportera sin position varannan minut då fordonet är i rörelse, och var nionde minut då fordonet är stillastående. Med SweTrack Engine kan du själv ändra detta intervall, och få en uppdaterad position så ofta som var tionde sekund.

SweTrack Engine har ett större backup-batteri
Både SweTrack Lite och SweTrack Engine innehåller ett backup-batteri, som innebär att produkten kan fortsätta fungera under en begränsad tid om strömförsörjningen bryts. Batterierna är laddningsbara, vilket innebär att batteriet automatiskt laddas när enheten är strömförsörjd. Däremot skiljer sig kapaciteten på de två produkternas backup-batterier: SweTrack Engine har ett backup-batteri på 500 mAh, vilket ger cirka 14 dagars standbytid, medan SweTrack Lite endast har 100 mAh kapacitet i backup-batteriet vilket ger en standbytid på drygt 2 dagar.

SweTrack Lite har färre inställningsmöjligheter
SweTrack Lite är en enklare produkt rent tekniskt, vilket innebär att det finns färre möjligheter att anpassa GPS-spårarens inställningar kontra SweTrack Engine. Du kan exempelvis inte ändra uppdateringsintervallerna, aktivera strömsparläge eller använda avlyssningsfunktioner med SweTrack Lite.

SweTrack Engine kräver ett SIM-kort för att fungera
För att kunna använda SweTrack Engine behöver du själv ombesörja att produkten har ett SIM-kort monterat. Det kan till exempel vara ett kontantkort, eller ett tvillingkort till ditt vanliga mobilabonnemang. SweTrack Lite använder sig av ett skräddarsytt SIM-kort, som är integrerat i produkten när den levereras till dig. Istället för att fylla på ett kontantkort, så laddar du din SweTrack Lite med en prisplan som gör att den fungerar i hela Europa.

SweTrack Lite är enklare att installera
Till skillnad från SweTrack Engine, så krävs ingen konfiguration via SMS eller dylikt för att komma igång med SweTrack Lite - det enda du behöver göra är att montera enheten i ditt fordon, ladda ned appen och skapa ett konto, sedan är du igång!

Behöver du ytterligare vägledning?
Vi hoppas att denna artikel har hjälpt dig att välja vilken produkt som passar dig bäst. Om du behöver ytterligare vägledning - kontakta oss på info@swetrack.com!