×

Meny

Teckna prisplan för SweTrack Lite

Hur tecknar jag en prisplan för min SweTrack Lite?

  • Författare

    SweTrack
  • Kategori

    Manualer
  • Senast uppdaterad

    2018-06-07
Tillbaka

När du har anslutit din SweTrack Lite till fordonets elsystem så behöver du teckna en prisplan för att du ska kunna använda produkten.

Vad är en prisplan, och varför behöver jag en sådan?
Till skillnad från våra övriga produkter så behöver du inte skaffa ett eget SIM-kort, t.ex. ett kontantkort, för att använda SweTrack Lite. Det fungerar istället så att du tecknar en prenumeration på mobildatatrafik, en s.k. prisplan. Prisplanen gör att produkten kan ansluta sig till Internet och överföra sin position till dig, så att du kan visa den i appen SweTrack Live. Utan prisplanen fungerar inte produkten, eftersom den då inte kan rapportera sin position till dig.

Vad ingår i prisplanen?
I prisplanen ingår obegränsad mobildatatrafik för din GPS-spårare. Prisplanen gäller i hela Europa, vilket innebär att du utan extra kostnad kan använda GPS-spåraren när du reser utomlands inom Europa. Dessutom är SweTrack Lite helt operatörsoberoende, vilket innebär att den automatiskt ansluter sig till den operatör som ger bäst täckning - även inom Sveriges gränser!

Vad kostar det, och är det någon bindningstid?
Prisplanen kostar 49 kr per månad inklusive moms. Det är inte någon bindningstid på prenumerationen - du kan avbryta precis när du vill!

Hur tecknar jag en prisplan?
Gå till vår hemsida www.swetrack.com, och klicka på länken Tanka prisplan högst upp till höger. Du kan även gå direkt till www.swetrack.com/tanka. Det första du behöver göra är att fylla i produktens IMEI-nummer. Det finner du på klisterlappen på baksidan av kartongen, alternativt på kvittot som medföljde produkten. När du har fyllt i IMEI-numret så genomför du köpet genom att fylla i dina betalningsuppgifter. Avgiften på 49 kr kommer därefter att debiteras ditt betalkort en gång per månad, tills dess att du väljer att avbryta prenumerationen.

Hur får jag tag i kvitton på betalningar som görs/gjorts?
Genom att logga in i vårt webbgränssnitt för livespårning, som du når genom att klicka på Livespårning högst upp på vår startsida eller genom att klicka HÄR.
När du är inloggad i webbgränssnittet klickar du på Mitt konto - du kan där ladda ner digitala kvitton på alla betalningar som gjorts från ditt kort.

Hjälp och support
Behöver du hjälp med att tanka din prisplan? Kontakta oss på support@swetrack.com för vägledning.

När du har tankat din prisplan så återstår bara att ladda ned appen SweTrack Live och skapa ett konto. Mer information om detta finner du i de övriga artiklarna i kunskapsbanken. Lycka till!

Visste du att?