×

Meny

Komma igång med SweTrack Extreme

Hur kommer jag igång med min nya SweTrack Extreme?

  • Författare

    SweTrack
  • Kategori

    Manualer
  • Senast uppdaterad

    2017-11-03
Tillbaka

Vi vill gratulera dig till valet av en SweTrack Extreme - marknadens mest mångsidiga fordonsspårare! Med en SweTrack Extreme så säkerställer du att du alltid har full kontroll på fordonet, oavsett om det är din privata personbil eller om enheten används på företagets transportbilar. Här beskriver vi de enkla steg som du behöver ta för att din SweTrack Extreme ska kunna fungera.

Kontroll av SIM-kort
Din SweTrack Extreme behöver ett SIM-kort för att kunna kommunicera med dig och överföra sin position till livespårningstjänsten, eller skicka den till dig på sms. Säkerställ att SIM-kortet du planerar att använda har möjlighet att använda SMS och datatrafik - det behöver antingen tillhöra ett vanligt mobilabonnemang med datatrafik, eller vara ett kontantkort laddat med en prisplan som innehåller datatrafik. Notera att SweTrack Extreme ej har stöd för 3G/4G (UMTS/LTE), du kan alltså inte använda ett SIM-kort från mobiloperatören Tre. SIM-kortet får inte ha någon PIN-kod, inte ens "0000". Använd vid behov en mobiltelefon för att ta bort PIN-koden från ditt SIM-kort innan du börjar använda det i spåraren. SweTrack Extreme använder SIM-kort av normalstorlek (Mini-SIM). Om du har ett SIM-kort av typen Micro-SIM eller Nano-SIM (vanligt förekommande i mobiltelefoner idag) så behöver du skaffa en adapter. Denna adapter kan du köpa på välsorterade hemelektronikbutiker såsom Elgiganten, Clas Ohlson och Kjell & Co.

Laddning av batteri
Använd den medföljande laddaren för att ladda enheten innan du börjar använda den. Vi rekommenderar att du laddar enheten i minst 12 timmar innan du använder den första gången.

Montering av SIM-kort
Öppna gummilocket på enhetens sida och montera SIM-kortet på avsedd plats. Metallchipet ska placeras uppåt, och det "klippta hörnet" på SIM-kortet ska placeras till höger.

Uppstart
När du har följt stegen ovan och SIM-kortet är monterat så kommer din spårare att starta automatiskt. Lysdioden på enheten kommer först att blinka blått, därefter lysa grönt och slutligen slockna. Enheten är nu startad. Vi rekommenderar att du låter din SweTrack Extreme ligga utomhus, eller i ett fönster, i några minuter så att den får god kontakt med GPS-satelliterna och kan genomgå en korrekt kalibrering.

Nu är din SweTrack Extreme redo att börja användas! Vi rekommenderar att du läser igenom de övriga artiklarna i kunskapsbanken för att kunna använda SMS-kommandon och livespårning på ett bra sätt. Lycka till!

Visste du att?