×

Meny

Komma igång med SweTrack Engine

Hur kommer jag igång med min nya SweTrack Engine?

  • Författare

    SweTrack
  • Kategori

    Manualer
  • Senast uppdaterad

    2017-11-01
Tillbaka

Vi vill gratulera dig till valet av en SweTrack Engine! Med en SweTrack Engine så säkerställer du att du alltid har full kontroll på fordonet, oavsett om det är din privata personbil eller om enheten används på företagets transportbilar. Här beskriver vi de enkla steg som du behöver ta för att din SweTrack Engine ska kunna fungera.

Kontroll av SIM-kort
Din SweTrack Engine behöver ett SIM-kort för att kunna kommunicera med dig och överföra sin position till livespårningstjänsten, eller skicka den till dig på sms. Säkerställ att SIM-kortet du planerar att använda har möjlighet att använda SMS och datatrafik - det behöver antingen tillhöra ett vanligt mobilabonnemang med datatrafik, eller vara ett kontantkort laddat med en prisplan som innehåller datatrafik. Notera att SweTrack Engine ej har stöd för 3G/4G (UMTS/LTE), du kan alltså inte använda ett SIM-kort från mobiloperatören Tre. SIM-kortet får inte ha någon PIN-kod, inte ens "0000". Använd vid behov en mobiltelefon för att ta bort PIN-koden från ditt SIM-kort innan du börjar använda det i spåraren. SweTrack Engine använder SIM-kort av normalstorlek (Mini-SIM). Om du har ett SIM-kort av typen Micro-SIM eller Nano-SIM (vanligt förekommande i mobiltelefoner idag) så behöver du skaffa en adapter. Denna adapter kan du köpa på välsorterade hemelektronikbutiker såsom Elgiganten, Clas Ohlson och Kjell & Co.

Montering av SIM-kort
Använd en liten stjärnskruvmejsel för att öppna enhetens skal. Placera därefter SIM-kortet i SIM-kortshållaren på kretskortet. Skruva tillbaka samtliga skruvar och säkerställ att de är ordentligt åtskruvade.

Montering
SweTrack Engine är avsedd för inkoppling direkt på elsystemet i ditt fordon. Du finner ett simpelt kopplingsschema i instruktionsboken som medföljer produkten vid köp. Om du känner dig det minsta osäker på hur enheten ska kopplas in, så rekommenderar vi att du tar kontakt med en bilverkstad eller elektriker. SweTrack Electronics AB tar inte ansvar för eventuella skador som kan uppstå på ditt fordon och/eller dess elsystem till följd av felaktigt utförd montering. Om du har förlorat den medföljande manualen och behöver ha en kopia på kopplingsschemat, vänligen kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Uppstart
När du har följt stegen ovan och monterat enheten på fordonets elsystem så kommer enheten att börja söka efter position med hjälp av GPS-satelliterna och är redo för att ta emot kommandon via sms. Det kan vara en bra idé att kontrollera att enheten är strömsatt genom att skicka ett testkommando till enheten. Ta upp din telefon och skriv ett sms innehållandes texten omstart123456 och skicka därefter detta sms till det telefonnummer som är knutet till enhetens SIM-kort. Din SweTrack Engine bör nu inom kort svara med meddelandet "Omstart ok!" och detta betyder att enheten är igång och redo för användning.

Nu är din SweTrack Engine redo att börja användas! Vi rekommenderar att du läser igenom de övriga artiklarna i kunskapsbanken för att kunna använda SMS-kommandon och livespårning på ett bra sätt. Lycka till!

Visste du att?