×

Meny

Uppstartskommandon för SweTrack Engine

Vilka SMS ska jag skicka för att aktivera alla funktioner i min SweTrack Engine?

  • Författare

    SweTrack
  • Kategori

    Manualer
  • Senast uppdaterad

    2017-11-01
Tillbaka

När du har monterat din SweTrack Engine på fordonet och stoppat i SIM-kortet så behöver du skicka några korta SMS till din enhet, för att den ska fungera fullt ut. Här beskriver vi vilka kommandon du behöver skicka och vilken funktion de har.

APN-inställningar
För att din SweTrack Engine ska kunna kommunicera över Internet, om du till exempel vill använda en livespårningstjänst såsom SweTrack Live, så behöver du ange vad din operatör har för APN-adress. APN står för Access Point Name och är operatörens central för hantering av mobil datatrafik. Vad din mobiloperatör har för APN-adress kan du hitta på operatörens hemsida. Skicka kommandot apn123456 adress.operatör.se, där du byter ut adress.operatör.se mot korrekt APN för din operatör. Enheten kommer nu att svara med ett bekräftelse-sms. Observera att du ska ange APN för den operatör som används i enheten, och inte den operatör som du själv använder i din mobiltelefon. Om enheten till exempel innehåller ett kontantkort från Comviq så ska du använda APN-adressen för Tele2Comviq oberoende av vad du har för operatör på din egen mobiltelefon.

Serverinställning
Detta avsnitt är endast tillämpligt om du planerar att använda en livespårningstjänst, till exempel SweTrack Live. Om du endast vill spåra enheten genom att skicka positionsförfrågningar via SMS, så kan du hoppa över detta avsnitt. Livespårning bygger på att enheten skickar upp sin position med jämna mellanrum till en server som finns på Internet. För att detta ska fungera så behöver du tala om för spåraren vad denna server har för IP-adress. Här beskriver vi hur du ansluter enheten till vår egen livespårningstjänst SweTrack Live. Om du har en livespårningstjänst via en annan operatör, eller om du har en specialbyggd spårningslösning från SweTrack, så ska du använda en annan IP-adress och port. Byt då ut IP-adressen och porten i kommandot som följer mot de du har fått av SweTrack eller annan leverantör.
Skicka kommandot ipserver123456 63.142.255.201 5001 till enheten. Enheten kommunicerar nu med SweTrack Live och du kan följa dess position när du har aktiverat ditt konto på SweTrack Live.

Inställning av tidszon
För att enhetens sensorer ska fungera på ett tillfredsställande sätt så bör du ställa in rätt tidszon i enheten, så att klockan går rätt. Skicka kommandot tidszon123456 Z, där du byter ut Z mot 1 om du vill använda svensk vintertid eller 2 om du vill använda svensk sommartid.

Inställning av administratör
Vi rekommenderar att du programmerar in ditt eget telefonnummer som administratör (ägare) av enheten. Detta innebär dels att övriga telefonnummer inte kan kontakta enheten och göra inställningar eller begära ut position via sms, men det krävs också ifall du vill få larm via sms för att enheten behöver veta var den ska skicka dessa larm. För att lägga till ditt telefonnummer som administratör, skicka kommandot admin123456 0046735010203 till enheten, där du ersätter 0046735010203 med ditt eget telefonnummer. Observera att telefonnummer ska anges enligt internationell standard, dvs att du ersätter nollan i början av ditt nummer med "0046". Du kan lägga till ytterligare 4 st administratörer med samma tillvägagångssätt som ovan. Om du vill ta bort ett nummer som administratör, skicka kommandot adminav123456 0046735010203 till enheten och ersätt exempeltelefonnumret med det nummer som du vill ta bort som administratör.

Positionsförfrågan via SMS
Du kan nu begära ut enhetens aktuella position med ett enkelt SMS. Skicka kommandot position123456 till enheten. Den kommer inom kort att skicka tillbaka en länk till Google Maps. Klicka på denna länk så öppnas en karta i telefonens webbläsare där du ser den aktuella positionen utritad. Du kan även ringa enhetens telefonnummer och lägga på när det tutar upptaget. Då kommer den att skicka dig ett sms med position på samma sätt som ifall du skickar en förfrågan via sms.

Statusförfrågan
Du kan få snabb information om din enhets aktuella status genom att skicka kommandot status123456 till enheten.

Visste du att?