×

Meny

Komma igång med SweTrack Bike

Hur kommer jag igång med min nya SweTrack Bike?

  • Författare

    SweTrack
  • Kategori

    Manualer
  • Senast uppdaterad

    2018-05-03
Tillbaka

Vi vill gratulera dig till valet av en SweTrack Bike - vår smartaste cykelspårare någonsin! Med en SweTrack Bike så säkerställer du att du alltid har full koll på var din cykel befinner sig, tack vare de smarta larmfunktionerna och den kostnadsfria appen SweTrack Live. Här beskriver vi de enkla steg som du behöver ta för att din SweTrack Bike ska kunna fungera.

Kontroll av SIM-kort
Din SweTrack Bike behöver ett SIM-kort för att kunna kommunicera med dig och överföra sin position till livespårningstjänsten, eller skicka den till dig på sms. Säkerställ att SIM-kortet du planerar att använda har möjlighet att använda SMS och datatrafik - det behöver antingen tillhöra ett vanligt mobilabonnemang med datatrafik, eller vara ett kontantkort laddat med en prisplan som innehåller datatrafik. Notera att SweTrack Bike ej har stöd för 3G/4G (UMTS/LTE), du kan alltså inte använda ett SIM-kort från mobiloperatören Tre. SIM-kortet får inte ha någon PIN-kod, inte ens "0000". Använd vid behov en mobiltelefon för att ta bort PIN-koden från ditt SIM-kort innan du börjar använda det i spåraren. SweTrack Bike använder Nano-SIM-kort.

Laddning av batteri
Använd den medföljande laddaren för att ladda enheten innan du börjar använda den. Vi rekommenderar att du laddar enheten i minst 12 timmar innan du använder den första gången.

Montering av SIM-kort
Använd den medföljande skruvmejseln för att öppna det lilla locket på baksidan. Montera därefter SIM-kortet i SIM-kortsläsaren.

Uppstart
Håll in strömknappen på framsidan av enheten i några sekunder tills lysdioden börjar blinka. Strömknappen hittar du placerad mitt på enhetens framsida, den är "urgröpt" i plasten och därmed lätt att se. SweTrack Bike är nu startad. Du kan nu gå vidare med att aktivera livespårningen för att använda SweTrack Live.

Nu är din SweTrack Bike redo att börja användas! Vi rekommenderar att du läser igenom de övriga artiklarna i kunskapsbanken för att kunna använda SMS-kommandon och livespårning på ett bra sätt. Lycka till!

Visste du att?