×

Meny

Komma igång med SweTrack Basic

Hur startar jag upp jag min SweTrack Basic?

  • Författare

    SweTrack
  • Kategori

    Manualer
  • Senast uppdaterad

    2017-11-01
Tillbaka

Här beskriver vi hur du går tillväga för att komma igång med din SweTrack Basic.

Installation av hårdvara
Börja med att öppna förpackningen och packa upp allt innehåll. Du finner laddare och övriga tillbehör i facket till höger om själva spåraren. Vi rekommenderar att du laddar enhetens batteri i 8-12 timmar innan du använder den första gången.

Montera därefter SIM-kortet - du finner hållaren för SIM-kortet under batteriet. Tänk på att SIM-kortet inte får ha någon PIN-kod. Montera därefter batteriet i enheten och håll in strömknappen på sidan av enheten i några sekunder, tills indikatordioden börjar blinka. Placera nu enheten i ett fönster, eller utomhus, så att den får bästa möjliga kontakt med satelliterna.

Uppstart
Ta nu fram din mobiltelefon och skriv ett sms till telefonnumret som är knutet till enhetens SIM-kort, med följande innehåll: begin123456. Detta är ett kommando som du skickar till enheten för att initiera konfigurationen. Du använder olika typer av SMS-kommandon med annat innehåll för att kommunicera med enheten och göra inställningar framöver.

Inställning av administratör
Du behöver ställa in ditt telefonnummer som administratörsnummer, så att enheten endast tar emot kommandon från dig och inte från någon annan. Använd kommandot admin123456 telefonnummer, där du byter ut telefonnummer mot ditt eget telefonnummer. Du kan lägga till upp till 4 ytterligare administratörer med samma kommando som ovan.

Nu har du kommit igång med din SweTrack Basic. Läs gärna våra övriga artiklar i kunskapsbanken för mer information om hur du använder din SweTrack Basic. Stort lycka till med spårningen!

Visste du att?