×

Meny

GPSKollen har avvecklats

Hur får jag tillgång till SweTrack Live?

  • Författare

    SweTrack
  • Kategori

    Manualer
  • Senast uppdaterad

    2017-11-01
Tillbaka

I samband med att vi lanserade SweTrack Basic så utvecklade vi även en livespårningstjänst som vi kallade för GPSKollen. Prenumerationer på GPSKollen såldes tillsammans med SweTrack Basic genom GPSHuset.se. GPSKollen hade mycket funktioner för sin tid, men dessvärre så upplevde vi att plattformen som vi byggt GPSKollen på inte hade de funktioner vi önskade för att kunna fortsätta erbjuda våra kunder en konkurrenskraftig livespårningslösning. Bland annat så fanns det inte stöd för avancerade inställningar i GPSKollens mobilapplikation. Vi har därför avvecklat GPSKollen och lanserat en ny tjänst som heter SweTrack Live.

Hur får jag tillgång till SweTrack Live?
På grund av tekniska begränsningar kan de användarkonton som existerade på GPSKollen inte användas i vår nya app SweTrack Live. Vi behöver därför skapa ett konto manuellt åt dig som tidigare använt GPSKollen. Kontakta oss på support@swetrack.com för att få tillgång till SweTrack Live. Vi behöver ditt IMEI-nummer för att kunna registrera din SweTrack Basic för livespårning -- du finner IMEI-numret på en klisterlapp under batteriet, alternativt genom att skicka kommandot imei123456 till enheten. När ditt konto är registrererat så kan du ladda hem appen SweTrack Live från App Store eller Google Play.

Vad händer med min befintliga app för GPSKollen?
Du kan inte längre använda apparna som har utformats för GPSKollen och de går inte heller längre att ladda ner i telefonens programbutik. Eftersom servrarna som appen har kommunicerat med är avvecklade så kan du radera appen för att frigöra minne i din telefon. Ingen viktig information, såsom positionshistorik, har lagrats i din telefon.

Jag har en BlackBerry-telefon. Vad skall jag göra?
GPSKollens mobilapplikation för BlackBerry OS har liksom apparna för de övriga plattformarna upphört att fungera och du kan radera appen från din BlackBerry-telefon. SweTrack Live finns inte tillgänglig för BlackBerry OS. Om du har en BlackBerry 10-enhet så kan du installera Android-applikationen på den - kontakta oss för mer information. Om du har en BlackBerry-telefon med BBOS 7.0 eller tidigare så erbjuder inte SweTrack Electronics AB i dagsläget någon livespårningslösning för din telefon. Det finns ingen applikation för SweTrack Live på BlackBerry OS-enheter planerad i dagsläget.

Jag behöver få tillgång till positionshistorik som har funnits lagrad i GPSKollen.
Detta är i dagsläget inget vi kan hjälpa dig med. Kontakta gärna vår kundtjänst för mer information.

Visste du att?