×

Meny

Datatrafikinställning för SweTrack Basic

Hur ställer jag in APN på SweTrack Basic?

  • Författare

    SweTrack
  • Kategori

    Manualer
  • Senast uppdaterad

    2017-11-01
Tillbaka

Om du vill använda livespårningstjänster med din SweTrack Basic behöver du ställa in rätt APN för din operatör och aktivera datatrafik på enheten. Här beskriver vi hur du går tillväga.

Installation av APN
Innan du kan använda datatrafiktjänster på din SweTrack Basic behöver du ange vad operatören till enhetens SIM-kort har för APN. Merparten av de SweTrack Basic som har sålts levererades med ett kontantkort från Comviq. Du som har detta SIM-kort ska skicka följande kommando som ett sms till enheten: apn123456 internet.tele2.se. Om du har ett SIM-kort från en annan operatör i din SweTrack Basic så ska du byta ut internet.tele2.se mot rätt APN för din operatör. Kontakta operatören för att få denna information.

Aktivera GPRS
När du har ställt in rätt APN-adress måste du aktivera GPRS (mobil datatrafik) för att enheten ska kunna kommunicera med din livespårningsplattform. Använd kommandot gprs123456 för att aktivera GPRS.

Ange server-IP och port
Om du tidigare har använt GPSKollen och vill byta till SweTrack Live, kontakta oss så hjälper vi dig att ansluta enheten till livespårningsservern. Om du använder en livespårningstjänst från en annan leverantör så har du fått en server-IP och ett portnummer av dem. Du behöver skicka denna information till din SweTrack Basic, så att den kan kommunicera med leverantörens plattform. Antag att du har fått ett IP-nummer som är 193.100.100.100 och ett portnummer som är 20157. Då ska du skicka kommandot adminip123456 193.100.100.100 20157 till enheten. Byt ut IP-numret och portnumret i exemplet ovan mot den information du har fått av tjänsteleverantören.

Visste du att?