×

Meny

Komma igång med SweTrack Animal

Hur startar jag upp jag min SweTrack Animal?

  • Författare

    SweTrack
  • Kategori

    Manualer
  • Senast uppdaterad

    2017-11-01
Tillbaka

Här beskriver vi hur du går tillväga för att komma igång med din SweTrack Animal.

Installation av SIM-kort och uppstart av enheten
Vi rekommenderar att du laddar din SweTrack Animal med den medföljande laddaren i några timmar innan du börjar använda den. Börja därefter med att säkerställa att SIM-kortet du ska använda inte har någon PIN-kod, samt att SIM-kortet har stöd för SMS och datatrafik. Om SIM-kortet har PIN-kod kan du ta bort den med en vanlig mobiltelefon. Observera att SIM-kort från operatören Tre inte fungerar i våra produkter.

Öppna det vita gummilocket på enhetens långsida och placera SIM-kortet i SIM-kortsfacket. Om du har en SweTrack Animal II (lila kartong) så kommer enheten att starta automatiskt. Om du har en äldre SweTrack Animal (blå kartong) så behöver du hålla in knappen på framsidan av enheten i några sekunder för att starta den. Du ser att enheten är igång genom att indikatordioderna på framsidan börjar lysa och blinka. Vi rekommenderar att du nu placerar enheten i ett fönster, alternativt utomhus, så att den får bästa möjliga kontakt med GSM-nätet och GPS-satelliterna.

Nu är enheten startad. Du behöver skicka ett antal SMS-kommandon till enheten för att kunna komma igång med den. Vi beskriver dessa i ett separat kapitel här i kunskapsbanken.

Visste du att?