×

Meny

SMS-kommandon för uppstart av SweTrack Animal

Vilka SMS-kommandon ska jag skicka till min spårare?

  • Författare

    SweTrack
  • Kategori

    Manualer
  • Senast uppdaterad

    2017-11-01
Tillbaka

När du har laddat batteriet och monterat SIM-kortet så är din SweTrack Animal klar för att ta emot kommandon från dig. Du kommunicerar med enheten genom att skicka korta meddelanden som sms till det telefonnummer som är knutet till enhetens SIM-kort. Vi kallar dessa korta meddelanden för sms-kommandon. Här beskriver vi vilka SMS-kommandon du behöver använda för att komma igång med enheten.

Inställning av administratör
För att kunna kommunicera med din SweTrack Animal så behöver du ange ditt eget telefonnummer som behörig användare. Skicka följande kommando som ett sms till din enhet: admin123456 0701223344 och byt ut 0701223344 mot ditt eget telefonnummer. Enheten kommer att svara med en bekräftelse. Du är nu administratör i enheten.

Inställning av tidszon
Vi rekommenderar att du ställer in rätt tidszon, så att tid och datum visas rätt i enhetens kommunikation till dig. Använd kommandot timezone123456 Z, där du byter ut Z mot 1 för svensk vintertid och 2 för svensk sommartid.

Aktivering av datatrafik
Om du vill använda en livespårningstjänst, t.ex. SweTrack Live, med din SweTrack Animal så behöver du aktivera datatrafik på enheten. Du behöver till att börja med ange vad mobiloperatören på enhetens SIM-kort har för APN-adress. Skicka kommandot apn123456 apn.minoperatör.se, där du byter ut apn.minoperatör.se mot rätt APN för din operatör. Om du använder Telia så skulle kommandot se ut som följande: apn123456 online.telia.se. Skicka därefter kommandot gprs123456 för att aktivera datatrafik. För att avaktivera datatrafik, använd kommandot nogprs123456.

Visste du att?