×

Huvudmeny

Livespårning

Med livespårningen har du alltid full koll på din enhet!

Vanliga frågor

Hur skapar jag ett konto?
Du skapar ett konto genom att ladda ned appen, klicka på Registrera och scanna QR-koden som medföljde enheten. Säkerställ först att du har programmerat din enhet för att använda datatrafik, i de fall då detta behövs. Mer information om detta finner du i Kunskapsbanken eller i bruksanvisningen som medföljde din SweTrack-enhet. Om du registrerar dig via PC eller Mac behöver du ange IMEI-numret manuellt eftersom datorversionen av SweTrack Live inte har stöd för QR-koder. IMEI-numret finner du på streckkoden som sitter på produktens förpackning.

Var hittar jag appen?
Du laddar hem appen från telefonens programbutik - dvs Google Play om du har en Android-telefon, eller App Store om du har en iPhone. Givetvis fungerar appen även med surfplattor som kör Android eller iOS. För iOS är systemkravet iOS 9.0 eller senare, vilket innebär att appen fungerar på iPhone 4S/iPad 2 och senare. För Android krävs minst version 4.3 av systemprogramvaran. I dagsläget stöds inte övriga plattformar, t.ex. BlackBerry OS och Windows Phone. Appen är kostnadsfri att ladda ned.

Notera att SweTrack Electronics AB har ett antal olika appar som finns publicerade på App Store och Google Play. Om inget annat meddelats ska du ladda ned appen SweTrack Live. Övriga appar, t.ex. AlkoLarm, RoboTrack och SweTrack Security Retail är inte avsedda för konsumenter utan är en del i skräddarsydda paket för avtalskunder.

Du kan även använda SweTrack Live genom en webbläsare på PC, Mac eller mobila enheter. Gå då till swetrack.com/live och välj Logga in.

Jag har en SweTrack Basic eller Animal
Du som har en SweTrack Basic fick din enhet levererad med en tjänst som kallades GPSKollen samt en mobilapplikation för iOS, Android eller BlackBerry OS. GPSKollen har avvecklats, samtliga servrar är nedstängda och applikationerna har upphört att fungera. Du kan därför inte fortsätta att använda GPSKollen. Om du vill fortsätta använda livespårning behöver du kontakta oss via mail, så hjälper vi dig att komma igång med SweTrack Live istället. SweTrack Live har utökad funktionalitet jämfört med GPSKollen, och är betydligt enklare att använda. Du behöver inkludera ditt IMEI-nummer i mailet du skriver till oss -- IMEI-numret finner du på klisterlappen under batteriet i enheten.

Du som har en SweTrack Animal fick din enhet levererad med en livespårningstjänst som heter TKStar GPS. SweTrack Electronics AB lämnar inte längre något stöd för denna plattform och vi välkomnar samtliga kunder som använder TKStar GPS att byta till SweTrack Live istället. Kontakta oss via mail och inkludera enhetens IMEI-nummer i ditt mail, så hjälper vi dig att komma igång med SweTrack Live. IMEI-numret finner du på klisterlappen på undersidan av SweTrack Animal-enheten.

Jag får en felaktig position från enheten.
Det kan hända att du får en märklig position från din SweTrack-enhet första gången du gör en positionsförfrågan. Samtliga enheter från SweTrack testas i fabrik före de levereras till våra kunder, vilket innebär att en "testposition" läses in i enheten för att kontrollera att den kan överföra sin position till användaren på ett korrekt sätt. Denna position kan variera från enhet till enhet, men brukar generellt sätt vara någonstans ute på ett hav eller i ett land långt bort från Sverige.

Om du får en sådan positionsuppgift när du gör din första positionsförfrågan så beror det på att SweTrack-enheten inte har lyckats fastställa din nuvarande position, och därför skickar den sin senaste kända position - vilket då blir testpositionen från fabriken.

Säkerställ att enheten har kalibrerats korrekt - innan du börjar använda spåraren behöver den ligga utomhus eller i ett fönster en liten stund för att kalibreras korrekt. Det kan förekomma bristfällig GPS-täckning inomhus, så testa att lägga enheten i fönstret - eller varför inte ta med din SweTrack-spårare på en liten promenad - och försök sedan att begära ut positionen igen.

Vilka SIM-kort stöds av era enheter? Behöver jag något abonnemang?
Våra enheter fungerar med SIM-kort från alla svenska mobiloperatörer - med undantag för operatören Tre och deras virtuella operatörer, exempelvis Hallon.

Du behöver egentligen inget abonnemang för att använda din GPS-spårare - många av våra kunder använder kontantkort från Comviq - det enda som enheten behöver för att kunna kommunicera med dig är SMS. Om du vill använda livespårning så behöver du även ha datatrafik på SIM-kortet. Om du vill använda kontantkort så föreslår vi att du laddar kontantkortet med en prisplan av typen fastpris, där SMS och datatrafik ingår. De minsta paketen innehåller ofta 0,5 GB data/månad, vilket är fullt tillräckligt för en vanlig användare. Om du vill använda ett abonnemang så föreslår vi att du väljer ett abonnemang med obegränsade SMS och en datamängd på minst 0,5 GB/månad. Enheten kommer aldrig att ringa några utgående samtal, så du behöver inte ett abonnemang med möjlighet att ringa många telefonsamtal.

Vi på SweTrack erbjuder även förmånliga SIM-kortslösningar till en låg månadskostnad. Klicka här för mer information!

Jag får en felaktig position från enheten.
Det kan hända att du får en märklig position från din SweTrack-enhet första gången du gör en positionsförfrågan. Samtliga enheter från SweTrack testas i fabrik före de levereras till våra kunder, vilket innebär att en "testposition" läses in i enheten för att kontrollera att den kan överföra sin position till användaren på ett korrekt sätt. Denna position kan variera från enhet till enhet, men brukar generellt sätt vara någonstans ute på ett hav eller i ett land långt bort från Sverige.

Om du får en sådan positionsuppgift när du gör din första positionsförfrågan så beror det på att SweTrack-enheten inte har lyckats fastställa din nuvarande position, och därför skickar den sin senaste kända position - vilket då blir testpositionen från fabriken.

Säkerställ att enheten har kalibrerats korrekt - innan du börjar använda spåraren behöver den ligga utomhus eller i ett fönster en liten stund för att kalibreras korrekt. Det kan förekomma bristfällig GPS-täckning inomhus, så testa att lägga enheten i fönstret - eller varför inte ta med din SweTrack-spårare på en liten promenad - och försök sedan att begära ut positionen igen.

Hur skapar jag ett livespårningskonto?
Om du har en ny SweTrack-enhet så finner du ett klistermärke med en QR-kod i förpackningen. Ladda hem appen till din telefon genom att söka på "SweTrack" i App Store eller Google Play. Välj därefter att skapa ett konto och följ anvisningarna för att scanna QR-koden med telefonens kamera. Du är nu igång. Mer detaljerad information om hur du kommer igång finner du i vår kunskapsbank.

Varför syns inte enheten i appen?
Här beskriver vi vanliga orsaker till att SweTrack-enheten inte visas i appen. Gå igenom nedanstående punkter i tur och ordning för att hitta en lösning på problemet.

Nätverksinställningar
För att SweTrack Live ska fungera behöver du ha ställt in APN-adressen för den operatör vars SIM-kort du använder i GPS-spåraren, samt angivit korrekt IP-adress till SweTrack Live.
Om du har en SweTrack Extreme eller SweTrack Bike så anger du APN-adressen med kommandot *apn*internet.tele2.se* och du anger serveradressen med kommandot *setip*63*142*255*201*5002*.
Om du har en SweTrack Engine eller SweTrack Basic så anger du APN-adressen med kommandot apn123456 internet.tele2.se och du anger serveradressen med kommandot adminip123456 63.142.255.201 5001.
Kom ihåg att byta ut APN-adressen internet.tele2.se i exemplen ovan mot korrekt APN ifall du inte använder Tele2 eller Comviq som operatör i din GPS-spårare.

Aktivering av livespårningen
Du behöver aktivera datauppladdningen med ett SMS-kommando, så att enheten börjar rapportera sin position till SweTrack Live. För SweTrack Extreme och SweTrack Bike använder du kommandot *livesparning*99*, och för SweTrack Engine och SweTrack Basic använder du kommandot live123456. Notera att SweTrack Engine och SweTrack Basic inte svarar på positionsförfrågningar över SMS när livespårningen har aktiverats. För att byta tillbaka till SMS-läge, använd kommandot sms123456. Du finner mer information om hur du startar upp enheten i vår kunskapsbank som du når genom länken längre ned på denna sida.

Uppladdningsfrekvens
Om du har en SweTrack Engine behöver du ange hur ofta enheten ska rapportera sin position till servern. Detta gör du med kommandot position030s***n123456. I exemplet ställer vi in enheten på att rapportera sin position var 30:e sekund, men du kan själv anpassa detta intervall efter tycke och smak. Byt då ut 030s mot annat värde i sekunder som anges med tre siffror. Vill du till exempel sända upp positionen var 10:e sekund istället, så lyder kommandot position010s***n123456.

Ingen GPS-position har registrerats
SweTrack-enheten kommer inte att visas i appen förrän den registrerat sin första GPS-position. Om enheten befinner sig inomhus är det möjligt att den inte får kontakt med GPS-satelliterna, och därför inte kan rapportera en position. Ta med enheten utomhus en stund så kommer den att registrera en GPS-position varefter du kommer att kunna se den i appen. Om du har en SweTrack Extreme så är det viktigt att notera att uppladdning endast sker när enheten noterar en rörelse. Om SweTrack Extreme-enheten befinner sig utomhus men inte rapporterar någon position, testa då att skaka till enheten lätt så kommer den att rapportera en position till SweTrack Live.

Det fungerar fortfarande inte
Om ovanstående steg inte avhjälper felet, kontakta oss via mail på länken nedan. Uppge ditt användarnamn i appen samt enhetens IMEI-nummer. IMEI-numret finns på kartongen, och kan även fås fram genom att skicka ett sms med texten imei om du har en SweTrack Extreme/Bike respektive imei123456 om du har en SweTrack Engine.

Jag får ett felmeddelande när jag försöker registrera mig
Om du får ett felmeddelande när du registrerar dig, så kan det bero på ett flertal faktorer. Ett fel som ibland förekommer är varningsmeddelandet IMEI-numret finns inte eller är i bruk, vilket innebär att återförsäljaren av produkten inte har aktiverat produktens serienummer innan den levererades till dig. Detta kan vi hjälpa dig med på några minuter. Kontakta oss via mail och uppge IMEI-numret på din SweTrack-enhet. Om du har en SweTrack Bike eller SweTrack Extreme får du fram detta med SMS-kommandot imei och om du har en SweTrack Engine får du fram detta med SMS-kommandot imei123456.