×

Huvudmeny

Smidig konfiguration med SMS

Du kan styra många funktioner i din spårare med SMS. Här listar vi de vanligaste kommandona, per enhet.

Vanliga frågor

SweTrack Basic
Här listar vi de mest använda SMS-kommandona för din SweTrack-enhet. Kommandona ska skickas till enhetens telefonnummer som sms. I vissa kommandon ser du texten 123456. Detta är standardlösenordet. Om du har bytt lösenordet, ersätt 123456 med det lösenord du har bytt till.

• Position via SMS: position123456
• Lösenordsbyte: password123456 999999 - ersätt 999999 med önskat nytt lösenord
• Inställning av administratör: admin123456 Z - ersätt Z med önskat telefonnummer
• Ta bort administratör: noadmin123456 Z - ersätt Z med önskat telefonnummer
• Aktivera avlyssningsläge: monitor123456 - ring därefter upp enheten för att lyssna
• Avaktivera avlyssningsläge: tracker123456
• Aktivera datatrafik: gprs123456
• Avaktivera datatrafik: sms123456
• APN-inställning: apn123456 Z - ersätt Z med önskad APN
• Omstart och nollställning av inställningar: begin123456

SweTrack Animal
Här listar vi de mest använda SMS-kommandona för din SweTrack-enhet. Kommandona ska skickas till enhetens telefonnummer som sms. I vissa kommandon ser du texten 123456. Detta är standardlösenordet. Om du har bytt lösenordet, ersätt 123456 med det lösenord du har bytt till.

• Position via SMS: G123456
• Inställning av administratör admin123456 Z - ersätt Z med önskat telefonnummer
• Ta bort administratör: noadmin123456 Z - ersätt Z med önskat telefonnummer
• Lösenordsbyte: password123456 999999 - ersätt 999999 med önskat nytt lösenord
• APN-inställning: apn123456 Z - ersätt Z med önskad APN
• Aktivera datatrafik: gprs123456
• Avaktivera datatrafik: nogprs123456
• Aktivera avlyssningsläge: monitor123456 - ring därefter upp enheten för att lyssna
• Avaktivera avlyssningsläge: tracker123456
• Omstart och nollställning av inställningar: begin123456

SweTrack Extreme
Här listar vi de mest använda SMS-kommandona för din SweTrack-enhet. Kommandona ska skickas till enhetens telefonnummer som sms. I vissa kommandon ser du texten 123456. Detta är standardlösenordet. Om du har bytt lösenordet, ersätt 123456 med det lösenord du har bytt till.

• Inställning av administratör: *admin*123456*Z* - ersätt Z med önskat nummer
• Inställning av APN: *apn*Z* - ersätt Z med önskad APN
• Fleranvändarläge: *fleraanvandare*
• Avaktivera fleranvändarläge: *fleraanvandareav*
• Positions-SMS (koordinater): *position*
• Positions-SMS (karta): *karta*
• Aktivera livespårningen: *livesparning*99*
• Avaktivera livespårningen: *sparningav*

SweTrack Bike
Här listar vi de mest använda SMS-kommandona för din SweTrack-enhet. Kommandona ska skickas till enhetens telefonnummer som sms. I vissa kommandon ser du texten 123456. Detta är standardlösenordet. Om du har bytt lösenordet, ersätt 123456 med det lösenord du har bytt till.

• Inställning av administratör: *admin*123456*Z* - ersätt Z med önskat nummer
• Inställning av APN: *apn*Z* - ersätt Z med önskad APN
• Fleranvändarläge: *fleraanvandare*
• Avaktivera fleranvändarläge: *fleraanvandareav*
• Positions-SMS (koordinater): *position*
• Positions-SMS (karta): *karta*
• Aktivera livespårningen: *livesparning*99*
• Avaktivera livespårningen: *sparningav*

SweTrack Engine
Här listar vi de mest använda SMS-kommandona för din SweTrack-enhet. Kommandona ska skickas till enhetens telefonnummer som sms. I vissa kommandon ser du texten 123456. Detta är standardlösenordet. Om du har bytt lösenordet, ersätt 123456 med det lösenord du har bytt till.

• Position via SMS: position123456
• Lägg till administratör: admin123456 Z - ersätt Z med önskat telefonnummer
• Ta bort administratör: adminav123456 Z - ersätt Z med önskat telefonnummer
• Kontroll av status: kontroll123456
• Omstart av enheten (rensar alla inställningar): omstart123456
• Inställning av APN: apn123456 online.telia.se
• Inställning av intervall för livespårning: position030s***n123456
• Aktivera livespårningen: live123456
• Avaktivera livespårningen: sms123456

SweTrack Hunt
SweTrack Hunt använder inte SMS-kommandon. Du styr din enhet genom livespårningsappen SweTrack Live.

SweTrack Lite
SweTrack Lite använder inte SMS-kommandon. Du styr din enhet genom livespårningsappen SweTrack Live.

APN-adresser
Nedan finner du en lista på de vanligaste APN-adresserna för svenska mobiloperatörer. På samtliga produkter, undantaget SweTrack Hunt och SweTrack Lite, behöver du ställa in detta för att produkten ska kunna kommunicera med internet och för att livespårningen ska fungera.

• Tele2 & Comviq: internet.tele2.se
• Telia: online.telia.se
• Halebop: halebop.telia.se
• Telenor: internet.telenor.se
• Tele2 IoT: m2m.tele2.com