×

Huvudmeny

Abonnemangs- och betalningsfrågor

Vanliga frågor

När aktiveras enheten?
När du har tecknat en datatrafikprenumeration för din SweTrack Lite så påbörjas en automatiserad process som går ut på att enhetens inbyggda SIM-kort ska aktiveras hos mobiloperatörerna så att enheten kan koppla upp sig mot nätverket och börja rapportera sin position till dig. Detta tar generellt sett inte mer än 10-20 minuter, men kan ibland ta upp mot en timme om systemet har ett mycket stort antal enheter att aktivera.

Om din SweTrack Lite inte har börjat fungera inom en timme, vänligen kontakta SweTrack Support och uppge enhetens IMEI-nummer.

Hur avslutar jag min prenumeration?
Du avslutar din prenumeration genom att klicka på följande länk: Avbryt prenumeration

Hur hittar jag transaktionskvitton?
Du laddar hem transaktionskvitton på de månatliga debiteringarna från ditt betal/kreditkort genom att logga in i vår webbportal som du når på följande länk: SweTrack Live Web. Logga in med samma användaruppgifter som du använder i mobilappen. Klicka därefter på länken Mitt konto uppe i högra hörnet och välj Kontoinställningar. På den sidan kan du därefter ladda hem kvitton i PDF-format, för bokföringsändamål eller andra behov.

Varför kan ni inte dra pengar från mitt kort?
Det kan hända att du får ett mail från vår betalningstjänst med information om att pengar inte har kunnat dras från ditt kort. SweTrack Electronics AB använder en betalningsgateway från Stripe och dessa fel beror nästan uteslutande alltid på att din bank har nekat transaktionen av olika anledningar. Kontrollera att det finns täckning på kortet samt att kortet inte är spärrat för internetköp. Systemet kommer att göra ett nytt försök 24 timmar efter att det första försöket har misslyckats. Felet kan också bero på att du har bytt betalkort, vänligen se avsnittet "Hur byter jag betal/kreditkort".

Om du har frågor om detta, vänligen kontakta oss på support@swetrack.com så kan vi ge dig mer detaljer om varför transaktionen har misslyckats.

Hur byter jag betal/kreditkort?
Om du vill byta betal/kreditkort så gör du det genom att först avbryta din befintliga prenumeration, och därefter teckna en ny prenumeration. Du avbryter din prenumeration genom att klicka på länken Avbryt prenumeration.

Vi kan även hjälpa dig med detta över mail om du känner dig osäker. Kontakta oss i så fall på support@swetrack.com.

Kan jag betala mot faktura?
Ja, företagskunder kan välja att betala månadsavgiften mot faktura. Fakturan skickas en gång per månad, i regel den sista arbetsdagen i månaden. Kontakta oss i så fall på support@swetrack.com och bifoga IMEI-nummer på de enheter som ärendet avser, samt fullständiga faktureringsuppgifter inklusive organisationsnummer. Ni kan välja att få fakturan per post, via e-mail eller som e-faktura. Väljer ni att ta emot fakturor via pappersbrev/posten så tillkommer en faktureringsavgift, för närvarande 19 SEK exklusive moms. Faktureringsalternativen e-post och e-faktura är givetvis kostnadsfria. Om ni i dagsläget betalar månadsavgiften via betal/kreditkort så hjälper vi er naturligtvis att avsluta detta om ni väljer att byta till fakturabetalning.

Om du är privatperson och inte kan/vill betala med kort så kan du förskottsbetala 3, 6 eller 12 månader mot faktura. Efter den betalda tidsperiodens utgång så avaktiveras produkten tills dess att du aktiverar den på nytt, antingen genom att betala med kort eller genom att begära en ny förskottsfaktura från oss. Löpande månadsvis fakturering erbjuds för närvarande inte till privatpersoner. För att vi ska kunna fakturera dig så behöver du kontakta oss och uppge ditt fullständiga namn, gatuadress, telefonnummer samt produktens IMEI-nummer. Du kan välja att få fakturan per post, via e-mail eller som e-faktura. Väljer du att ta emot fakturor via pappersbrev/posten så tillkommer en faktureringsavgift, för närvarande 19 SEK exklusive moms. Faktureringsalternativen e-post och e-faktura är givetvis kostnadsfria. För att vi ska kunna skicka E-faktura till dig som privatperson måste du även uppge ditt personnummer så att E-fakturan kan dirigeras till din internetbank.

Vi förbehåller oss rätten att utan förvarning inhämta sedvanlig kreditupplysning på samtliga kunder som vi inleder en faktureringsrelation med, såväl privatpersoner som juridiska personer.

Vilka betalkort godkänns?
Vi godkänner alla vanliga betal- och kreditkort från Visa, MasterCard och American Express. Diners Club, Maestro och VISA Electron godkänns för närvarande inte.

Kontaktuppgifter
Vid abonnemangs-, fakturerings- och betalningsfrågor kan ni kontakta vår ekonomiavdelning på ekonomi@swetrack.com.