×

Setup and installation

Let us help you get started with your device!

Where do I insert the SIM card?
On SweTrack Extreme and SweTrack Animal devices, the SIM card is inserted by opening the rubber cover on the device's side and inserting the SIM card in the designated slot. For other models, use the supplied screwdriver to open the product's case and insert the SIM card as described in the product's user manual. Please note that the SweTrack Lite has a built-in SIM card. Do not attempt to replace this SIM card with another kind of SIM card, since the device will only function with

Är enheten laddad när jag packar upp den?
Enheterna är delvis laddade från fabrik, men vi rekommenderar att du laddar enheten i 8-12 timmar innan du börjar använda den. Detta gäller samtliga produkter.

Vilka inställningar behöver jag göra första gången?
Det varierar lite från modell till modell, men generellt sett så behöver du ställa in vilket telefonnummer du som ägare av enheten använder samt att du behöver konfigurera enheten för att kommunicera med mobildatanätet. Dessutom behöver du ansluta enheten till vår livespårningstjänst, om du vill använda den. Du hittar mer detaljerad information om hur du kommer igång med respektive enhet i vår kunskapsbank. Klicka på din enhet nedan för att komma till kunskapsbanken. Du som har en SweTrack Lite behöver inte göra några inställningar utöver att skapa ett konto i SweTrack Live.

Enheten svarar inte på mina kommandon!
Den vanligaste orsaken till att en SweTrack-enhet inte svarar på SMS-kommandon är att SIM-kortet har en PIN-kod. Eftersom det inte finns något sätt att mata in PIN-kod på våra spårare, så får SIM-kortet inte ha någon PIN-kod - inte ens "0000" eller "1234" som brukar vara standard. Testa att stoppa in SIM-kortet i en mobiltelefon och se ifall telefonen ber om PIN-kod. Om den ber om PIN-kod, skriv in PIN-koden och använd sedan telefonens inställningsmeny för att ta bort PIN-koden. Samtliga SIM-kort - både kontantkort och M2M-kort - som levereras från SweTrack Electronics AB är utan PIN-kod.

Du bör även kontrollera att batteriet är laddat och att enheten är igång (detta ser du genom att titta på lysdioderna, lyser/blinkar dem?). Kontrollera även att SIM-kortet är monterat ordentligt. På SweTrack Extreme och SweTrack Animal så kan du behöva använda en penna eller ett annat litet smalt vasst objekt för att få SIM-kortet att sitta ordentligt; du märker att SIM-kortet sitter ordentligt genom att det "klickar" till när du trycker in kortet i spåraren. SweTrack Animal II fungerar inte utan ett korrekt monterat SIM-kort - inga dioder på enheten kommer att lysa om SIM-kortet inte är monterat korrekt.

Kontrollera även att enheten har GSM-täckning (mobiltäckning). Testa att placera enheten i ett fönster, eller ta med den utomhus en liten stund. När du använder en SweTrack-enhet första gången så behöver den placeras i ett fönster eller utomhus - detta för att enheten behöver kalibreras initialt för att få bästa möjliga kontakt med GSM-nätet och GPS-satelliterna.

Vilka SIM-kort stöds av era enheter? Behöver jag något abonnemang?
Våra enheter fungerar med SIM-kort från alla svenska mobiloperatörer - med undantag för operatören Tre och deras virtuella operatörer, exempelvis Hallon.

Du behöver egentligen inget abonnemang för att använda din GPS-spårare - många av våra kunder använder kontantkort från Comviq - det enda som enheten behöver för att kunna kommunicera med dig är SMS. Om du vill använda livespårning så behöver du även ha datatrafik på SIM-kortet. Om du vill använda kontantkort så föreslår vi att du laddar kontantkortet med en prisplan av typen fastpris, där SMS och datatrafik ingår. De minsta paketen innehåller ofta 0,5 GB data/månad, vilket är fullt tillräckligt för en vanlig användare. Om du vill använda ett abonnemang så föreslår vi att du väljer ett abonnemang med obegränsade SMS och en datamängd på minst 0,5 GB/månad. Enheten kommer aldrig att ringa några utgående samtal, så du behöver inte ett abonnemang med möjlighet att ringa många telefonsamtal.

Vi på SweTrack erbjuder även förmånliga SIM-kortslösningar till en låg månadskostnad. Klicka här för mer information!

Jag får en felaktig position från enheten.
Det kan hända att du får en märklig position från din SweTrack-enhet första gången du gör en positionsförfrågan. Samtliga enheter från SweTrack testas i fabrik före de levereras till våra kunder, vilket innebär att en "testposition" läses in i enheten för att kontrollera att den kan överföra sin position till användaren på ett korrekt sätt. Denna position kan variera från enhet till enhet, men brukar generellt sätt vara någonstans ute på ett hav eller i ett land långt bort från Sverige.

Om du får en sådan positionsuppgift när du gör din första positionsförfrågan så beror det på att SweTrack-enheten inte har lyckats fastställa din nuvarande position, och därför skickar den sin senaste kända position - vilket då blir testpositionen från fabriken.

Säkerställ att enheten har kalibrerats korrekt - innan du börjar använda spåraren behöver den ligga utomhus eller i ett fönster en liten stund för att kalibreras korrekt. Det kan förekomma bristfällig GPS-täckning inomhus, så testa att lägga enheten i fönstret - eller varför inte ta med din SweTrack-spårare på en liten promenad - och försök sedan att begära ut positionen igen.

Hur skapar jag ett livespårningskonto?
Om du har en ny SweTrack-enhet så finner du ett klistermärke med en QR-kod i förpackningen. Ladda hem appen till din telefon genom att söka på "SweTrack" i App Store eller Google Play. Välj därefter att skapa ett konto och följ anvisningarna för att scanna QR-koden med telefonens kamera. Du är nu igång. Mer detaljerad information om hur du kommer igång finner du i vår kunskapsbank. Du finner även svar på vanliga frågor om SweTrack Live i avsnittet för vanliga frågor om SweTrack Live.