×

Meny

Komma igång med SweTrack Hunt

Hur startar jag upp jag min SweTrack Hunt?

• Författare

• Kategori

• Senast uppdaterad

2017-11-01
Tillbaka

Vi vill gratulera dig och din hund till valet av en SweTrack Hunt - vår mest kraftfulla hundspårare någonsin! För att göra det så enkelt som möjligt för dig som kund levereras din SweTrack Hunt till stor del förkonfigurerad. Till skillnad från övriga SweTrack-produkter så behöver du inte montera ett SIM-kort eller skicka konfigurations-SMS till enheten - SweTrack Hunt levereras med ett integrerat SIM-kort från SweTrack och all programmering görs automatiskt när du sätter igång enheten för första gången. Här beskriver vi hur du går till väga för att starta igång din SweTrack Hunt. Du behöver sedan ansluta enheten till vår livespårningsplattform och ställa in uppdateringsfrekvensen - detta beskriver vi i separata artiklar här i kunskapsbanken.

Inkoppling och aktivering
Innan du börjar använda din SweTrack Hunt behöver den aktiveras, samt att du behöver ladda batteriet i enheten. Börja med att placera enheten i ett fönster så att den får optimal kontakt med GPS-satelliterna och mobilnätet. Därefter är det dags att koppla in laddaren till enheten. I kartongen till enheten finner du en gul snabbkoppling för laddning. Denna snabbkoppling ska du koppla in på enheten, bakom det orangea locket på baksidan av spåraren. Anslut därefter USB-kabeln till snabbkopplingen, och slutligen ansluter du den andra delen av USB-kabeln till väggadaptern. Enheten är nu inkopplad till ström och tar emot laddning.

Det som händer nu är att din SweTrack Hunt automatiskt tar emot inställningar från SweTracks servrar. Du bör låta enheten ligga i åtminstone 30 minuter, så att alla inställningar tas emot. Låt därefter enheten ligga på laddning i åtminstone 4 timmar, så att batteriet är fulladdat när du ska börja använda din SweTrack Hunt.

När du kopplar loss din SweTrack Hunt från laddaren så behöver du starta enheten med hjälp av den medföljande taggen. Taggen är gjord av metall och är formad som en cirkel. Du finner taggen i kartongen till produkten och kan därefter sätta den på exempelvis nyckelringen så att den inte går förlorad. Håll taggen mot logotypen på produktens ovansida i några sekunder för att starta enheten. Lysdioden ovanför logotypen kommer nu att blinka till. För att stänga av enheten så håller du taggen mot enheten igen.

Nu är din SweTrack Hunt aktiverad. Vänligen se de övriga två artiklarna i kunskapsbanken för hur du kopplar enheten till vår livespårning och ställer in hur ofta positionen ska uppdateras. Stort lycka till med din nya GPS-spårare!