×

Meny

Inställning av uppdateringsfrekvens

Hur ofta ska enheten skicka upp position till servern?

• Författare

• Kategori

• Senast uppdaterad

2017-11-01
Tillbaka

När du har aktiverat din SweTrack Hunt och aktiverat ditt konto på SweTrack Live så återstår bara ett steg - nämligen att ställa in uppdateringsfrekvensen. Uppdateringsfrekvensen är hur ofta din SweTrack Hunt skickar upp sin position till livespårningsplattformen. För att ställa in detta behöver du skicka ett SMS-kommando till ett telefonnummer som står på klisterlappen som medföljer i enhetens kartong. Detta steg är något invecklat, så läs igenom texten nedan mycket noggrant. Observera att enheten inte kommer att svara på detta kommando.

Kommando för uppdateringsfrekvens
Kommandot du ska skicka till enheten ska skrivas ut såhär, med stora bokstäver och utan mellanslag: FACID,123456,LOC,I=YY,T=999. Det du behöver göra är att byta ut YY i exemplet ovan mot antalet sekunder som ska passera mellan uppdateringarna. Om du till exempel skriver 60, så kommer din SweTrack Hunt att skicka upp sin position till livespårningstjänsten en gång per minut. Du kan välja ett intervall mellan 10 och 999 sekunder. Tänk på att längre intervaller mellan uppdateringarna bidrar till att spara batteri.

Låt oss anta att du vill att positionen ska uppdateras en gång per minut. Då skriver du följande text som ett sms: FACID,123456,LOC,I=60,T=999 och skickar det som ett sms till telefonnumret som du finner på klisterlappen i enhetens kartong. Du kan ändra detta när du vill genom att skicka ett nytt sms till telefonnumret.

Viktig information om SMS-kommandon
Observera att detta telefonnummer endast går att använda för att ändra uppdateringsintervaller för livespårningen. SweTrack Hunt kan ej motta övriga SMS-kommandon på detta telefonnummer. Om du är en avancerad användare som vill använda avancerade sms-kommandon i enheten behöver du använda ett eget SIM-kort i enheten och använda de kommandon som du finner i den fullständiga användarhandledningen här i kunskapsbanken. SweTrack Electronics AB lämnar ingen support på SweTrack Hunt-enheter som används med SIM-kort som ej har levererats av SweTrack Electronics AB.