×

Meny

Hur fungerar en SweTrack-spårare?

Teknisk funktionsbeskrivning

• Författare

• Kategori

• Senast uppdaterad

2017-10-30
Tillbaka

Din SweTrack-spårare innehåller många olika tekniska komponenter och moduler för att säkerställa att du alltid får en så noggrann position som möjligt på så kort tid som möjligt. Våra senaste spårare kan ge realtidsuppdatering av enhetens position så ofta som var tionde sekund. Här förklarar vi hur några av komponenterna i våra spårare arbetar tillsammans för att ge dig den fantastiska användarupplevelsen som bara en spårare från SweTrack kan erbjuda!

GPS-chip
GPS-chipet är hjärtat i alla våra produkter - utan ett GPS-chip kan spåraren inte ta reda på sin aktuella position. Vi använder alltid GPS-chip från etablerade tillverkare i våra produkter så att du alltid ska få en korrekt position från din spårare. Själva GPS-chipet är mikroskopiskt - det arbetar ihop med en rejäl antenn för att ta reda på aktuell position med hjälp av GPS-satelliterna. Chipet tolkar därefter den data som tas emot genom antennen, och konverterar det till information som vi kan förstå - nämligen koordinater.

GSM-chip
GSM-chipet sköter all kommunikation med användaren - antingen genom SMS eller mobildatanätet (Internet). När du till exempel skickar ett sms till din enhet med en positionsförfrågan, så skapar enhetens mjukvara en länk till Google Maps där dess aktuella position är markerad. Detta görs med hjälp av koordinaterna som GPS-chipet har samlat in.

Mjukvara
Enhetens mjukvara hjälper enheten att kommunicera med oss på ett sätt som vi förstår. Mjukvaran hjälper till att skapa den kartlänken som vi nämner ovan - och det är även den som tolkar och svarar på alla kommandon du skickar till din enhet för att styra dess många inställningar. Mjukvaran ser även till att larmfunktioner och sensorer fungerar och kommunicerar med vår serverplattform på ett bra sätt. Alla våra enheter har svensk mjukvara.

Sensorer
Varje SweTrack-enhet innehåller en rad intelligenta sensorer för att du ska kunna anpassa spårningen på ett sätt som passar dig. Exempelvis innehåller alla våra produkter en rörelsesensor, vars funktion är att registrera rörelser som enheten utsätts för. Denna sensor är kärnan i det som vi kallar för Rörelsestyrd spårning - det innebär att enheten befinner sig i ett strömsparläge (för att spara batteri) när den är stillastående, men så fort en rörelse känns av så vaknar enheten och börjar registera sin position i realtid. Detta möjliggörs genom enhetens inbyggda mjukvara och GSM-chipet som sköter kommunikationen med vår spårningsplattform och dig som användare. Enheterna innehåller även flera andra sensorer som kan variera från modell till modell; t.ex. monteringssensor, altitudsensor etc.

Batteri
Alla SweTrack-enheter med undantag av SweTrack Engine drivs av ett kraftfullt batteri. Mjukvaran i våra enheter säkerställer att batteriets livslängd optimeras, så att du slipper lägga din spårare på laddning varje kväll!

Yttre skal
Alla dessa komponenter döljs av ett rejält skal, som inte bara är gjort för att se bra ut men även för att skydda komponenterna från fukt, damm och övriga skador.

Hitta rätt GPS-spårare för dig