×

Main Menu

Har du en äldre SweTrack-produkt?

Här svarar vi på de vanligaste frågorna.

Vanliga frågor

Hur fortsätter jag använda livespårningen?
Vissa tidigare SweTrack-modeller levererades med en annan livespårningstjänst än SweTrack Live, som är vår nuvarande plattform.

Du som har en SweTrack Basic fick din enhet levererad med en tjänst som kallades GPSKollen samt en mobilapplikation för iOS, Android eller BlackBerry OS. GPSKollen har avvecklats, samtliga servrar är nedstängda och applikationerna har upphört att fungera. Du kan därför inte fortsätta att använda GPSKollen. Om du vill fortsätta använda livespårning behöver du kontakta oss via mail, så hjälper vi dig att komma igång med SweTrack Live istället. SweTrack Live har utökad funktionalitet jämfört med GPSKollen, och är betydligt enklare att använda. Du behöver inkludera ditt IMEI-nummer i mailet du skriver till oss -- IMEI-numret finner du på klisterlappen under batteriet i enheten.

Du som har en SweTrack Animal fick din enhet levererad med en livespårningstjänst som heter TKStar GPS. SweTrack Electronics AB lämnar inte längre något stöd för denna plattform och vi välkomnar samtliga kunder som använder TKStar GPS att byta till SweTrack Live istället. Kontakta oss via mail och inkludera enhetens IMEI-nummer i ditt mail, så hjälper vi dig att komma igång med SweTrack Live. IMEI-numret finner du på klisterlappen på undersidan av SweTrack Animal-enheten.

Jag behöver tillbehör eller reservdelar till min enhet!
De flesta tillbehör till SweTrack Basic och SweTrack Animal går fortfarande att köpa hos våra återförsäljare. Du kan exempelvis beställa extra batterier till SweTrack Basic, eller en extra laddningskabel till SweTrack Animal. Kontakta i första hand din återförsäljare för att beställa tillbehör och/eller reservdelar. Om din återförsäljare inte kan hjälpa dig, ta kontakt med oss direkt på support@swetrack.com.

Jag behöver hjälp och support
Vi tillverkar inte längre SweTrack Basic och SweTrack Animal, men det finns tusentals enheter av dessa modeller i omlopp och givetvis kommer vi även fortsättningsvis att erbjuda support på dessa produkter, precis som tidigare. Om du inte finner svaret på din fråga här under Vanliga frågor, så kan du pröva att kika i vår kunskapsbank där vi presenterar mer detaljerad information om våra produkter - gamla som nya! Nedan finner du en lista med länkar till kunskapsbanken - välj den enhet du vill läsa mer om. Titta även i manualen som medföljde din enhet vid köp. Självklart kan vi även hjälpa dig över mail, om du inte finner svaret på din fråga i kunskapsbanken eller manualen. Kontakta oss på support@swetrack.com så hjälper vi dig.

Enheten svarar inte på mina kommandon!
Den vanligaste orsaken till att en SweTrack-enhet inte svarar på SMS-kommandon är att SIM-kortet har en PIN-kod. Eftersom det inte finns något sätt att mata in PIN-kod på våra spårare, så får SIM-kortet inte ha någon PIN-kod - inte ens "0000" eller "1234" som brukar vara standard. Testa att stoppa in SIM-kortet i en mobiltelefon och se ifall telefonen ber om PIN-kod. Om den ber om PIN-kod, skriv in PIN-koden och använd sedan telefonens inställningsmeny för att ta bort PIN-koden. Samtliga SIM-kort - både kontantkort och M2M-kort - som levereras från SweTrack Electronics AB är utan PIN-kod.

Du bör även kontrollera att batteriet är laddat och att enheten är igång (detta ser du genom att titta på lysdioderna, lyser/blinkar dem?). Kontrollera även att SIM-kortet är monterat ordentligt. På SweTrack Extreme och SweTrack Animal så kan du behöva använda en penna eller ett annat litet smalt vasst objekt för att få SIM-kortet att sitta ordentligt; du märker att SIM-kortet sitter ordentligt genom att det "klickar" till när du trycker in kortet i spåraren. SweTrack Animal II fungerar inte utan ett korrekt monterat SIM-kort - inga dioder på enheten kommer att lysa om SIM-kortet inte är monterat korrekt.

Kontrollera även att enheten har GSM-täckning (mobiltäckning). Testa att placera enheten i ett fönster, eller ta med den utomhus en liten stund. När du använder en SweTrack-enhet första gången så behöver den placeras i ett fönster eller utomhus - detta för att enheten behöver kalibreras initialt för att få bästa möjliga kontakt med GSM-nätet och GPS-satelliterna.

Vilka SIM-kort stöds av era enheter? Behöver jag något abonnemang?
Våra enheter fungerar med SIM-kort från alla svenska mobiloperatörer - med undantag för operatören Tre och deras virtuella operatörer, exempelvis Hallon.

Du behöver egentligen inget abonnemang för att använda din GPS-spårare - många av våra kunder använder kontantkort från Comviq - det enda som enheten behöver för att kunna kommunicera med dig är SMS. Om du vill använda livespårning så behöver du även ha datatrafik på SIM-kortet. Om du vill använda kontantkort så föreslår vi att du laddar kontantkortet med en prisplan av typen fastpris, där SMS och datatrafik ingår. De minsta paketen innehåller ofta 0,5 GB data/månad, vilket är fullt tillräckligt för en vanlig användare. Om du vill använda ett abonnemang så föreslår vi att du väljer ett abonnemang med obegränsade SMS och en datamängd på minst 0,5 GB/månad. Enheten kommer aldrig att ringa några utgående samtal, så du behöver inte ett abonnemang med möjlighet att ringa många telefonsamtal.

Vi på SweTrack erbjuder även förmånliga SIM-kortslösningar till en låg månadskostnad. Klicka här för mer information!

Jag får en felaktig position från enheten.
Det kan hända att du får en märklig position från din SweTrack-enhet första gången du gör en positionsförfrågan. Samtliga enheter från SweTrack testas i fabrik före de levereras till våra kunder, vilket innebär att en "testposition" läses in i enheten för att kontrollera att den kan överföra sin position till användaren på ett korrekt sätt. Denna position kan variera från enhet till enhet, men brukar generellt sätt vara någonstans ute på ett hav eller i ett land långt bort från Sverige.

Om du får en sådan positionsuppgift när du gör din första positionsförfrågan så beror det på att SweTrack-enheten inte har lyckats fastställa din nuvarande position, och därför skickar den sin senaste kända position - vilket då blir testpositionen från fabriken.

Säkerställ att enheten har kalibrerats korrekt - innan du börjar använda spåraren behöver den ligga utomhus eller i ett fönster en liten stund för att kalibreras korrekt. Det kan förekomma bristfällig GPS-täckning inomhus, så testa att lägga enheten i fönstret - eller varför inte ta med din SweTrack-spårare på en liten promenad - och försök sedan att begära ut positionen igen.

Hur skapar jag ett livespårningskonto?
Om du har en ny SweTrack-enhet så finner du ett klistermärke med en QR-kod i förpackningen. Ladda hem appen till din telefon genom att söka på "SweTrack" i App Store eller Google Play. Välj därefter att skapa ett konto och följ anvisningarna för att scanna QR-koden med telefonens kamera. Du är nu igång. Mer detaljerad information om hur du kommer igång finner du i vår kunskapsbank.