×

Main Menu

Positionering

Vi hjälper dig att hitta rätt position!

Vanliga frågor

Hur ser jag enhetens position?
Det finns två sätt att ta reda på SweTrack-enhetens position. Du kan antingen skicka ett sms till enheten och få tillbaka en länk till en karta där du ser enhetens position. Detta är ett smidigt sätt att snabbt få reda på positionen för dig som inte behöver kontinuerlig positionsuppdatering. Du kan även använda dig av livespårning. Med livespårningen så ser du enhetens position genom en app i din smartphone eller surfplatta. Enhetens position uppdateras dessutom i realtid, så att du kan följa enhetens rörelser på en karta! I livespårningsappen kan du även se positionshistorik.

Observera att SweTrack Hunt endast fungerar med livespårning. SMS-spårning på SweTrack Hunt stöds för närvarande inte av SweTrack Electronics AB.

Hur använder jag SMS-positionering?
SMS-positionering är oerhört simpelt - du skickar ett sms till det telefonnummer som är knutet till enhetens SIM-kort, och får kort därpå tillbaka ett sms med en länk till Google Maps. När du klickar på länken så öppnas en karta i telefonens webbläsare, där du ser den aktuella positionen. Det sms du skickar till enheten ska innehålla ett kommando som talar om för enheten att den ska skicka tillbaka sin position till dig. Här listar vi vilka kommandon som används för respektive enhet.

• SweTrack Basic: position123456
• SweTrack Animal: G123456
• SweTrack Extreme: *position* om du vill ha koordinater, annars *karta*
• SweTrack Engine: position123456
• SweTrack Hunt: SMS-spårning stöds ej - använd livespårningen

Om du använder en SweTrack Basic kan du även ringa upp enhetens telefonnummer och lägga på när det tutar upptaget. Därefter kommer enheten att skicka ett sms till dig med sin aktuella position.

Hur använder jag livespårning?
Ladda hem SweTrack Live-appen till din telefon, logga in och börja spåra! Du behöver i många fall även göra några inställningar på enheten för att den ska fungera med livespårningstjänsten. Klicka på din enhet i listan nedan för att komma till vår kunskapsbank, där vi berättar mer om hur du ansluter enheterna till livespårningen.

Jag får en felaktig position från enheten.
Det kan hända att du får en märklig position från din SweTrack-enhet första gången du gör en positionsförfrågan. Samtliga enheter från SweTrack testas i fabrik före de levereras till våra kunder, vilket innebär att en "testposition" läses in i enheten för att kontrollera att den kan överföra sin position till användaren på ett korrekt sätt. Denna position kan variera från enhet till enhet, men brukar generellt sätt vara någonstans ute på ett hav eller i ett land långt bort från Sverige.

Om du får en sådan positionsuppgift när du gör din första positionsförfrågan så beror det på att SweTrack-enheten inte har lyckats fastställa din nuvarande position, och därför skickar den sin senaste kända position - vilket då blir testpositionen från fabriken.

Säkerställ att enheten har kalibrerats korrekt - innan du börjar använda spåraren behöver den ligga utomhus eller i ett fönster en liten stund för att kalibreras korrekt. Det kan förekomma bristfällig GPS-täckning inomhus, så testa att lägga enheten i fönstret - eller varför inte ta med din SweTrack-spårare på en liten promenad - och försök sedan att begära ut positionen igen.

Vilka SIM-kort stöds av era enheter? Behöver jag något abonnemang?
Våra enheter fungerar med SIM-kort från alla svenska mobiloperatörer - med undantag för operatören Tre och deras virtuella operatörer, exempelvis Hallon.

Du behöver egentligen inget abonnemang för att använda din GPS-spårare - många av våra kunder använder kontantkort från Comviq - det enda som enheten behöver för att kunna kommunicera med dig är SMS. Om du vill använda livespårning så behöver du även ha datatrafik på SIM-kortet. Om du vill använda kontantkort så föreslår vi att du laddar kontantkortet med en prisplan av typen fastpris, där SMS och datatrafik ingår. De minsta paketen innehåller ofta 0,5 GB data/månad, vilket är fullt tillräckligt för en vanlig användare. Om du vill använda ett abonnemang så föreslår vi att du väljer ett abonnemang med obegränsade SMS och en datamängd på minst 0,5 GB/månad. Enheten kommer aldrig att ringa några utgående samtal, så du behöver inte ett abonnemang med möjlighet att ringa många telefonsamtal.

Vi på SweTrack erbjuder även förmånliga SIM-kortslösningar till en låg månadskostnad. Klicka här för mer information!

Jag får en felaktig position från enheten.
Det kan hända att du får en märklig position från din SweTrack-enhet första gången du gör en positionsförfrågan. Samtliga enheter från SweTrack testas i fabrik före de levereras till våra kunder, vilket innebär att en "testposition" läses in i enheten för att kontrollera att den kan överföra sin position till användaren på ett korrekt sätt. Denna position kan variera från enhet till enhet, men brukar generellt sätt vara någonstans ute på ett hav eller i ett land långt bort från Sverige.

Om du får en sådan positionsuppgift när du gör din första positionsförfrågan så beror det på att SweTrack-enheten inte har lyckats fastställa din nuvarande position, och därför skickar den sin senaste kända position - vilket då blir testpositionen från fabriken.

Säkerställ att enheten har kalibrerats korrekt - innan du börjar använda spåraren behöver den ligga utomhus eller i ett fönster en liten stund för att kalibreras korrekt. Det kan förekomma bristfällig GPS-täckning inomhus, så testa att lägga enheten i fönstret - eller varför inte ta med din SweTrack-spårare på en liten promenad - och försök sedan att begära ut positionen igen.

Hur skapar jag ett livespårningskonto?
Om du har en ny SweTrack-enhet så finner du ett klistermärke med en QR-kod i förpackningen. Ladda hem appen till din telefon genom att söka på "SweTrack" i App Store eller Google Play. Välj därefter att skapa ett konto och följ anvisningarna för att scanna QR-koden med telefonens kamera. Du är nu igång. Mer detaljerad information om hur du kommer igång finner du i vår kunskapsbank.