×

Main Menu

Livespårning

Med livespårningen har du alltid full koll på din enhet!

Vanliga frågor

Hur skapar jag ett konto?
Du skapar ett konto genom att ladda ned appen, klicka på Registrera och scanna QR-koden som medföljde enheten. Säkerställ först att du har programmerat din enhet för att använda datatrafik, i de fall då detta behövs. Mer information om detta finner du i Kunskapsbanken eller i bruksanvisningen som medföljde din SweTrack-enhet.

Var hittar jag appen?
Du laddar hem appen från telefonens programbutik - dvs Google Play om du har en Android-telefon, eller App Store om du har en iPhone. Givetvis fungerar appen även på surfplattor som kör Android eller iOS. I dagsläget stöds inte övriga plattformar, t.ex. BlackBerry OS och Windows Phone. Appen är kostnadsfri att ladda ned.

Jag har en SweTrack Basic eller Animal
Du som har en SweTrack Basic fick din enhet levererad med en tjänst som kallades GPSKollen samt en mobilapplikation för iOS, Android eller BlackBerry OS. GPSKollen har avvecklats, samtliga servrar är nedstängda och applikationerna har upphört att fungera. Du kan därför inte fortsätta att använda GPSKollen. Om du vill fortsätta använda livespårning behöver du kontakta oss via mail, så hjälper vi dig att komma igång med SweTrack Live istället. SweTrack Live har utökad funktionalitet jämfört med GPSKollen, och är betydligt enklare att använda. Du behöver inkludera ditt IMEI-nummer i mailet du skriver till oss -- IMEI-numret finner du på klisterlappen under batteriet i enheten.

Du som har en SweTrack Animal fick din enhet levererad med en livespårningstjänst som heter TKStar GPS. SweTrack Electronics AB lämnar inte längre något stöd för denna plattform och vi välkomnar samtliga kunder som använder TKStar GPS att byta till SweTrack Live istället. Kontakta oss via mail och inkludera enhetens IMEI-nummer i ditt mail, så hjälper vi dig att komma igång med SweTrack Live. IMEI-numret finner du på klisterlappen på undersidan av SweTrack Animal-enheten.

Jag får en felaktig position från enheten.
Det kan hända att du får en märklig position från din SweTrack-enhet första gången du gör en positionsförfrågan. Samtliga enheter från SweTrack testas i fabrik före de levereras till våra kunder, vilket innebär att en "testposition" läses in i enheten för att kontrollera att den kan överföra sin position till användaren på ett korrekt sätt. Denna position kan variera från enhet till enhet, men brukar generellt sätt vara någonstans ute på ett hav eller i ett land långt bort från Sverige.

Om du får en sådan positionsuppgift när du gör din första positionsförfrågan så beror det på att SweTrack-enheten inte har lyckats fastställa din nuvarande position, och därför skickar den sin senaste kända position - vilket då blir testpositionen från fabriken.

Säkerställ att enheten har kalibrerats korrekt - innan du börjar använda spåraren behöver den ligga utomhus eller i ett fönster en liten stund för att kalibreras korrekt. Det kan förekomma bristfällig GPS-täckning inomhus, så testa att lägga enheten i fönstret - eller varför inte ta med din SweTrack-spårare på en liten promenad - och försök sedan att begära ut positionen igen.

Vilka SIM-kort stöds av era enheter? Behöver jag något abonnemang?
Våra enheter fungerar med SIM-kort från alla svenska mobiloperatörer - med undantag för operatören Tre och deras virtuella operatörer, exempelvis Hallon.

Du behöver egentligen inget abonnemang för att använda din GPS-spårare - många av våra kunder använder kontantkort från Comviq - det enda som enheten behöver för att kunna kommunicera med dig är SMS. Om du vill använda livespårning så behöver du även ha datatrafik på SIM-kortet. Om du vill använda kontantkort så föreslår vi att du laddar kontantkortet med en prisplan av typen fastpris, där SMS och datatrafik ingår. De minsta paketen innehåller ofta 0,5 GB data/månad, vilket är fullt tillräckligt för en vanlig användare. Om du vill använda ett abonnemang så föreslår vi att du väljer ett abonnemang med obegränsade SMS och en datamängd på minst 0,5 GB/månad. Enheten kommer aldrig att ringa några utgående samtal, så du behöver inte ett abonnemang med möjlighet att ringa många telefonsamtal.

Vi på SweTrack erbjuder även förmånliga SIM-kortslösningar till en låg månadskostnad. Klicka här för mer information!

Jag får en felaktig position från enheten.
Det kan hända att du får en märklig position från din SweTrack-enhet första gången du gör en positionsförfrågan. Samtliga enheter från SweTrack testas i fabrik före de levereras till våra kunder, vilket innebär att en "testposition" läses in i enheten för att kontrollera att den kan överföra sin position till användaren på ett korrekt sätt. Denna position kan variera från enhet till enhet, men brukar generellt sätt vara någonstans ute på ett hav eller i ett land långt bort från Sverige.

Om du får en sådan positionsuppgift när du gör din första positionsförfrågan så beror det på att SweTrack-enheten inte har lyckats fastställa din nuvarande position, och därför skickar den sin senaste kända position - vilket då blir testpositionen från fabriken.

Säkerställ att enheten har kalibrerats korrekt - innan du börjar använda spåraren behöver den ligga utomhus eller i ett fönster en liten stund för att kalibreras korrekt. Det kan förekomma bristfällig GPS-täckning inomhus, så testa att lägga enheten i fönstret - eller varför inte ta med din SweTrack-spårare på en liten promenad - och försök sedan att begära ut positionen igen.

Hur skapar jag ett livespårningskonto?
Om du har en ny SweTrack-enhet så finner du ett klistermärke med en QR-kod i förpackningen. Ladda hem appen till din telefon genom att söka på "SweTrack" i App Store eller Google Play. Välj därefter att skapa ett konto och följ anvisningarna för att scanna QR-koden med telefonens kamera. Du är nu igång. Mer detaljerad information om hur du kommer igång finner du i vår kunskapsbank.