×

Main Menu

Smidig konfiguration med SMS

Du kan styra många funktioner i din spårare med SMS. Här listar vi de vanligaste kommandona, per enhet.

Vanliga frågor

SweTrack Basic
Här listar vi de mest använda SMS-kommandona för din SweTrack-enhet. Kommandona ska skickas till enhetens telefonnummer som sms. I vissa kommandon ser du texten 123456. Detta är standardlösenordet. Om du har bytt lösenordet, ersätt 123456 med det lösenord du har bytt till.

• Position via SMS: position123456
• Lösenordsbyte: password123456 999999 - ersätt 999999 med önskat nytt lösenord
• Inställning av administratör: admin123456 Z - ersätt Z med önskat telefonnummer
• Ta bort administratör: noadmin123456 Z - ersätt Z med önskat telefonnummer
• Aktivera avlyssningsläge: monitor123456 - ring därefter upp enheten för att lyssna
• Avaktivera avlyssningsläge: tracker123456
• Aktivera datatrafik: gprs123456
• Avaktivera datatrafik: sms123456
• APN-inställning: apn123456 Z - ersätt Z med önskad APN
• Omstart och nollställning av inställningar: begin123456

SweTrack Basic har även en funktion för att kontinuerligt skicka sms till dig med aktuell position. För detta används fix-kommandot.
Kommandot skickas enligt följande: fixYYYsZZZn123456, där YYY motsvarar antalet sekunder som det skall gå mellan uppdateringarna. Denna tidsangivelse måste vara tresiffrig, exempelvis 030 för att få en uppdatering var 30:e sekund. ZZZ motsvarar antalet gånger du vill få uppdateringen, till exempel 020 för att få uppdatering 20 gånger. Du kan även skriva *** för att få ett obegränsat antal uppdateringar. Exempel: fix030s010n123456. I detta exempel ställer vi in trackern på att uppdatera oss om positionen en gång var 30:e sekund, tio gånger.
Exempel 2: fix060s***n123456. I detta exempel ställer vi in trackern på att uppdatera oss om positionen en gång i minuten, ett obegränsat antal gånger tills autospårningen avbryts.
För att avbryta en autospårning, använd kommandot nofix123456.

SweTrack Animal
Här listar vi de mest använda SMS-kommandona för din SweTrack-enhet. Kommandona ska skickas till enhetens telefonnummer som sms. I vissa kommandon ser du texten 123456. Detta är standardlösenordet. Om du har bytt lösenordet, ersätt 123456 med det lösenord du har bytt till.

• Position via SMS: G123456
• Inställning av administratör admin123456 Z - ersätt Z med önskat telefonnummer
• Ta bort administratör: noadmin123456 Z - ersätt Z med önskat telefonnummer
• Lösenordsbyte: password123456 999999 - ersätt 999999 med önskat nytt lösenord
• APN-inställning: apn123456 Z - ersätt Z med önskad APN
• Aktivera datatrafik: gprs123456
• Avaktivera datatrafik: nogprs123456
• Aktivera avlyssningsläge: monitor123456 - ring därefter upp enheten för att lyssna
• Avaktivera avlyssningsläge: tracker123456
• Omstart och nollställning av inställningar: begin123456

SweTrack Extreme
Här listar vi de mest använda SMS-kommandona för din SweTrack-enhet. Kommandona ska skickas till enhetens telefonnummer som sms. I vissa kommandon ser du texten 123456. Detta är standardlösenordet. Om du har bytt lösenordet, ersätt 123456 med det lösenord du har bytt till.

• Inställning av administratör: *admin*123456*Z* - ersätt Z med önskat nummer
• Inställning av APN: *apn*Z* - ersätt Z med önskad APN
• Fleranvändarläge: *fleraanvandare*
• Avaktivera fleranvändarläge: *fleraanvandareav*
• Positions-SMS (koordinater): *position*
• Positions-SMS (karta): *karta*

SweTrack Engine
Här listar vi de mest använda SMS-kommandona för din SweTrack-enhet. Kommandona ska skickas till enhetens telefonnummer som sms. I vissa kommandon ser du texten 123456. Detta är standardlösenordet. Om du har bytt lösenordet, ersätt 123456 med det lösenord du har bytt till.

• Position via SMS: position123456
• Lägg till administratör: admin123456 Z - ersätt Z med önskat telefonnummer
• Ta bort administratör adminav123456 Z - ersätt Z med önskat telefonnummer
• Kontroll av status: kontroll123456
• Omstart av enheten: omstart123456

SweTrack Hunt
SweTrack Hunt använder inte SMS-kommandon. Du styr din enhet genom livespårningsappen SweTrack Live.

Jag får en felaktig position från enheten.
Det kan hända att du får en märklig position från din SweTrack-enhet första gången du gör en positionsförfrågan. Samtliga enheter från SweTrack testas i fabrik före de levereras till våra kunder, vilket innebär att en "testposition" läses in i enheten för att kontrollera att den kan överföra sin position till användaren på ett korrekt sätt. Denna position kan variera från enhet till enhet, men brukar generellt sätt vara någonstans ute på ett hav eller i ett land långt bort från Sverige.

Om du får en sådan positionsuppgift när du gör din första positionsförfrågan så beror det på att SweTrack-enheten inte har lyckats fastställa din nuvarande position, och därför skickar den sin senaste kända position - vilket då blir testpositionen från fabriken.

Säkerställ att enheten har kalibrerats korrekt - innan du börjar använda spåraren behöver den ligga utomhus eller i ett fönster en liten stund för att kalibreras korrekt. Det kan förekomma bristfällig GPS-täckning inomhus, så testa att lägga enheten i fönstret - eller varför inte ta med din SweTrack-spårare på en liten promenad - och försök sedan att begära ut positionen igen.

Hur skapar jag ett livespårningskonto?
Om du har en ny SweTrack-enhet så finner du ett klistermärke med en QR-kod i förpackningen. Ladda hem appen till din telefon genom att söka på "SweTrack" i App Store eller Google Play. Välj därefter att skapa ett konto och följ anvisningarna för att scanna QR-koden med telefonens kamera. Du är nu igång. Mer detaljerad information om hur du kommer igång finner du i vår kunskapsbank.