Historien om SweTrack Extreme.


Spårsändare SweTrack Extreme V5

Idag är SweTrack Extreme en av marknadens mest populära spårsändare för bil och andra fordon.
Men det finns en spännande historia bakom hur vi skapade produkten.

Bläddra ned så berättar vi mer.
Det började med en enkel idé.


Krångliga spårsändare
2013 var året då enheter för GPS-spårning, populärt kallade GPS-spårare eller spårsändare, på allvar började göra sitt intåg på den svenska marknaden. Vid denna tidpunkt förknippades tekniken mest med lyxbilar och varutransporter, och själva produkterna vann inga skönhetstävlingar - de såg ut ungefär som på bilden ovan. Produkterna krävde ofta en viss nivå av teknisk kunskap hos användaren, och var på den tiden alldeles för klumpiga för att bära med sig eller gömma i små utrymmen - de fann ofta sitt hem dolda vid bakljuset, intrasslade i elsystem, på bilar som man ville kunna positionera när som helst.

Samma år startade vi vår webbutik GPSHuset.se, som till en början sålde produkter liknande den ni ser ovan. Men ganska snabbt insåg vi att en teknik så avancerad som GPS-spårningen måste kunna användas till mer, och framförallt användas av fler - det var då idén om en användarvänlig, stryktålig och vattentät spårsändare föddes.


Jakten på den perfekta spårsändaren.


Spårsändare TK106 mfl

Inspirerade av vår dröm började vi testa olika alternativ som skulle kunna motsvara våra förhoppningar om en GPS-tracker som verkligen är något för alla. Vi stötte på många intressanta produkter under resans gång, men fortfarande saknades något - användarvänligheten. Även om många av de produkter vi testade hade bra specifikationer, så kändes alla dessa produkter på något sätt "half-baked" - de krävde krångliga sms-kommandon, levererades med manualer på horribel engelska och hade ingen mobilapp (eller tvivelaktigt programmerad sådan). Vi ville kunna erbjuda våra kunder en produkt som har stryktålig design och smarta funktioner - samtidigt som vi ville leverera en färdig lösning från början och göra det lätt för kunderna att komma igång. Dessutom kändes det befängt att sälja en såpass intelligent produkt som en spårsändare år 2013 utan att skicka med en vettig mobilapp! Slutligen ville vi gärna ha en vattentät spårsändare, eftersom vi såg framför oss att många kunder kommer vilja gömma spårsändaren under bilen - och om det regnar, så är det bra med en vattentät konstruktion. Vår dröm var att hitta en produkt som vi kunde marknadsföra med orden göm och glöm - den perfekta spårsändaren är i vår värld en produkt som installeras med några enkla handgrepp, göms undan någonstans i fordonet och därefter ligger vilande tills något inträffar. Därför ville vi ha en produkt med extremt bra batteritid, gärna ett par år eller mer.

Vi letade med ljus och lykta, men kunde inte hitta någon produkt som mötte våra högt ställda krav på design, specifikationer och användarvänlighet.
Det var då vi tog saken i egna händer, och utvecklade SweTrack Extreme - vår största hårdvarusatsning någonsin.SweTrack Extreme - en spårsändarrevolution.

Spårsändare SweTrack Extreme V10

Efter en tid kunde vi stolt presentera SweTrack Extreme - den perfekta spårsändaren. Det som gör SweTrack Extreme unik på marknaden är dess extrema batteritid - användaren kan få över 10 års drifttid med modell V20. Vi lanserade även SweTrack Extreme med en användarvänlig mobilapplikation, där användaren kan se exakt var spårsändaren befinner sig i realtid - direkt i sin smartphone eller surfplatta.

Till skillnad från övriga spårsändare så kommer SweTrack Extreme även med utförlig dokumentation på svenska samt kostnadsfri support från oss på SweTrack. Och självklart så tar det inte mer än några minuter att komma igång. Det är vad vi kallar användarvänlighet.SweTrack Live - vår största mjukvarusatsning någonsin.

SweTrack livespårning

SweTrack Extreme blev vår största hårdvarusatsning någonsin, och den levererades med en mobilapplikation för positionering av spårsändaren. 2016 utvecklade vi livespårningskonceptet ytterligare och lanserade SweTrack Live, som är vår största mjukvarusatsning någonsin. Appen är en kraftig förbättring mot våra tidigare appar, och kommer med ett gränssnitt som är oerhört användarvänligt. I SweTrack Live har användaren enkel tillgång till alla inställningar, och du som har flera spårsändare kan även se alla på kartan samtidigt! Självklart är appen helt gratis för dig som har en spårsändare från SweTrack. Du som är intresserad kan läsa mer om SweTrack Live genom att klicka på "Livespårning" i menyn högst upp.

Om företaget

Vi heter SweTrack Electronics AB, och här kan du läsa mer om oss.SweTrack Electronics AB startades 2013 med en målsättning om att förvandla GPS-spårning från något invecklat och sällsynt, till något så enkelt att det kan finnas i allas hem. Idag är vi verksamma både inom direktförsäljning, distribution och webbutveckling. Vi innehar två varumärken för GPS-spårare; våra egna produkter SweTrack™ samt TKStar™.

Vårt mål är att kunna erbjuda varje kund rätt lösning till rätt pris - oavsett om du är en privatperson som vill förhindra en cykelstöld, eller ett speditionsbolag som vill övervaka lastcontainrar så har vi på SweTrack Electronics AB lösningen för dig!

Låter det intressant? Läs mer om spårsändaren här på sidan, eller skicka ett mail till oss på info@swetrack.com så hjälper vi dig vidare. Vi hörs!